en we zitten alweer in de helft... - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van anneliesinkopenhagen - WaarBenJij.nu en we zitten alweer in de helft... - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van anneliesinkopenhagen - WaarBenJij.nu

en we zitten alweer in de helft...

Door: annelies

Blijf op de hoogte en volg

20 Februari 2009 | Denemarken, Kopenhagen

heeeeeeeeeeeejjj!!!

ik weet het, regelmatig dit hier updaten is niet mijn sterkste kant, maar om het goed te maken ineens een verslagje over de laatste anderhalve maand:

Januari samengevat: saai, hel, moe,... Combinatie stage, examen, deadlines,... het werd allemaal wat veel en nu moest ik het voor een keertje ook allemaal in mijn eentje doen, zonder bibclubgenootjes of dannydansjes... Maar uiteindelijk is alles op tijd ingeleverd en geleerd geraakt, en ben ik ook mooi geslaagd voor mijn examen. Op zijn Deens was dat laatste weer heel erg informeel: het leek meer op een discussie dan op een examen en dit was ook de eerste keer ooit dat ik drinken kreeg aangeboden bij zo'n gelegenheid! Maar toch nog steeds niet te onderschatten... Direct na het examen ook punten en feedback gekregen en dat vond ik wel een goed systeem (gedaan met achteraf maar opzoeken en navragen of het nu wel of niet juist was, waar ik nog meer zenuwachtig van word dan van het examen zelf!)

Januari was ook nog verder afscheid nemen: de paar mensen die ook nog examen hadden in januari (alles wordt hier gespreid van begin december tot eind januari) en daarvoor nog even terugkwamen, zijn nu weer definitief vertrokken... Vreemd om te bedenken dat je de meeste nooit meer gaat terugzien (tja, australie enzo ligt niet bij de deur). Bij een van die gelegenheden ook naar Vega getrokken. Dat is de grootste dancing van Kopenhagen. Ondertussen heb ik al geleerd om 'groot' niet meer echt als 'groot' te zien (denk maar aan de 'grote' kerstparade en de kleinste 'grote' stad Arhus), want inderdaad, zo groot was die nu ook weer niet... maar wel leuk :) Op het lijstje-van-de-dingen-die-ik-nog-in-Kopenhagen-moet-doen staat ook nog een bezoekje aan Fields, het grootste shoppingcentrum van Scandinavië, maar ook hier ben ik ondertussen al door anderen gewaarschuwd: 'grootste' is niet 'groot'!

De netballcompetitie is hier ondertussen ook volop gestart. Ik ken wel nog steeds de regels (en de juiste vertaling!) er niet van, maar het blijft leuk om te spelen, en de ideale manier om op vrijdagavond aan het weekend te beginnen. Voor wie geïnteresseerd was in wat het eigenlijk is: www.netball.dk. Tijdens de wedstrijden zijn er ook al foto's getrokken, maar die staan er op dit moment nog niet op. Ze zijn van plan om een internationale wedstrijd te houden tegen Zweden, waar onlangs ook zo'n club is opgericht (mensen van Australië en Nieuw Zeeland zijn er blijkbaar gek op, en richten dus maar meteen zo'n club op als ze in een land gaan wonen dat die sport niet kent...). Jammer genoeg valt dat in mei, wanneer ik alweer terug in België zit... Geef toe, hoe geweldig was het geweest om te kunnen zeggen dat ik deel was van het onofficiële nationale Deense netball team (of reserve.... of supporter... :) ).

Ik word hier trouwens nog helemaal sportief: naast het dagelijks fietstochtje van 40 minuten op en af naar mijn stageplaats, ben ik ondertussen ook beginnen zwemmen, nu ik eindelijk iemand gevonden heb die mee wil :) Plan is om alle verschillende zwembaden van kopenhagen uit te proberen en daar zijn we nog wel eventjes mee bezig...

De activiteiten die ESN (erasmus student network, waarmee ik o.a. naar legoland en Arhus ben geweest) dit semester organiseert zijn jammer genoeg dezelfde als vorig semester, dus veel ga ik daar niet meer van kunnen profiteren, maar de Deense volksdans is toen zo goed meegevallen dat we het toch nog een keertje wilden doen. Dit maal heel wat minder volk als vorige keer (hoewel ik er nog steeds in geslaagd ben om tegen de helft van de mensen aan te botsen), maar wel weer even plezant!

Verder ook nog bezoek vanuit Leuven gekregen, de ideale moment om nog eens dag te gaan zeggen aan de zeemeermin :) en ook leuk om weer helemaal bijgeroddeld te zijn! (naast het leuk zijn van mensen terug te zien natuurlijk.. ! :) )

Op stage gaat alles zijn gangetje, soms wel wat te traag naar mijn zin. Ik ben nog steeds bezig met dezelfde studie als vorig semester, en ben daar weer nieuwe mensen voor aan het trainen (het duurt steeds nogal lang doordat er eerst een lange trainingsperiode is, en dan de TMS sessies die niet altijd verlopen zoals we zouden willen... Dat heb ik ondertussen al wel geleerd: hoe meer apparatuur je gebruikt, hoe meer er kan mislopen!). Verder heb ik ondertussen ook mijn eerste fMRI analyse gedaan! Ben zoveel mogelijk verschillende analyses aan het proberen doen, zodat ik op de korte tijd dat ik hier nog maar ben toch nog zoveel mogelijk bijleer. Nadeel is dan wel weer dat ik iedere keer weer helemaal moet gaan opzoeken hoe het precies moet gebeuren en wat ik eigenlijk bezig ben...

Tijd is aan het vliegen... ik zit hier ondertussen al in de helft van deel 2!! (in april kom ik terug naar België)

Groetjes aan België!!

• 21 Februari 2009 - 13:29

Vincent:

Jeeeeeeeeeeej ben weer eerst :-) Groetjes vanuit België terug! Grootste shoppingcentrum van Scandinavië? Lap daar gaan je spaarcentjes voor deze Zomer :-D Als het te ver van Kopenhagen ligt kan je het ook op de weg terug nr Belgenland doen?kusje, V