eerste dagen
Door: annelies
15 September 2008 | Denemarken, Kopenhagen
Eeeej!!!
Eerste indrukken van Kopenhagen: grooohoooot, gezellige plekjes, veel parken, fonteinen, en vooral nog een keertje groot :) Het lijkt ook of overal waar je om je heenkijkt er overal maar winkels zijn en iedereen loopt daar maar rond met zakken van kledingwinkels... heeeeel gevaarlijk dus :) maar wel heel gezellig als je er rondloopt. De Denen zijn in het algemeen trouwens heel vriendelijk vind ik. Ik heb al heel vaak spontaan hulp gekregen wanneer ik weer eens overduidelijk aan het knoeien was met de stadskaart :)
Ondertussen ben ik zo'n beetje helemaal geïnstalleerd hier. Ik zit hier samen op kot met andere studente: ik heb zelf een kamer, maar de rest van het apartement delen we. Ze zit wel niet zoveel op kot, dus heb er nog niet zoveel contact gehad. De buurt hier is ook echt heel tof: veel parken, altijd veel volk op straat, ... Ik hoop echt dat ik hier de volle 8 maanden mag blijven!
Het enige probleem op dit moment is dat ze in geen van de winkels hier in de buurt mijn bankkaarten aanvaarden! echt heel vreemd... Dus ben ik nu een voor een alle winkels aan het aflopen in de hoop dat er toch eentje ze wil aannemen. Op die manier trouwens ook eerste Belg hier in Kopenhagen leren kennen: stond ik daar in de zoveelste winkel ondertussen al mijn kaarten uit te proberen, hoorde ik ineens achter me een stem die me vroeg of ik van België kwam! Kende het probleem, en al mijn kaarten zagen er verdacht Belgisch uit :)
Vandaag had ik afgesproken met mijn mentor. Dat is ook iemand die psychologie studeert en me beetje gaat helpen hier aan te passen. Ze heeft me het centre of social sciences laten zien (zoals psi bij ons, maar dan ook voor antropologie en pedagogie enzo) en het centre of visual cognition waar ik mijn stage ga doen. Dat eerste gebouw is echt iets leuk, met een open plaats met wat bomen in het midden. Daar is ook elke week de friday bar (vergeljkbaar met de pavlov bij ons, maar dan ook weer voor de hele faculteit). Het tweede gebouw is echt zo'n beetje het armoedigste dat je hebt gezien: het staat in een grote straat met allemaal mooie gebouwen en dan ineens dat gebouw met een traliespoort en keiveel grafiti op... Nuja, we zien wel. Maandag heb ik een afspraak met prof bundesen die me moet begeleiden met de stage, dus zal het dan wel zien.
Dat mentorsysteem lijkt me echt wel iets tof: ze hebben dit jaar besloten om meer activiteiten te doen met de verschillende mentoren en erasmussers samen, en daar zijn er volgende week en de week erna wel wat van gepland. Daarnaast zijn er ook nog paar dingen (zoals kanaaltocht) voor alle internationale studenten volgende week, dus kweet wel wat doen :)
Ida (=mentor) zelf is ook een hele toffe: ze heeft me gebouwen van psychologie laten zien en een beetje wegwijs gemaakt waar er toffe cafes zijn enzo.
Ze was ook heel verbaasd dat ik 'nog maar' 22 was en nu al in mijn laatste jaar zit. Hier gaan ze blijkbaar na het middelbaar eerst een paar jaar werken of reizen en beginnen daarna pas beginnen studeren.
Ben ook eindelijk (na vele mails) te weten gekomen dat ik dat vak dat ik wou nu ook mag volgen. Daarna was het nog een hele zoektocht naar het waar en wanneer: op volledig Deense pagina's moet je maar verder blijven klikken (gemakkelijk als je dit eerst niet weet!) en dan ineens staan er ergens midden tussen het Deens een paar zinnen in het Engels met de info! Gelukkig heb ik een kotgenootje die met daarmee wel een beetje wil verderhelpen.
Het was dus deze week vooral een beetje uitzoeken hoe-wat-waar. Maandag start het allemaal: orientation meeting, gesprek voor stage, eerste les en de rest van de week ook nog goed gevuld, maar dat komt weer in een volgend verslagje.
Groetjes aan België!!
Vincent Aan De Mama:
Jaja, toen ze de foto trok nog wel! ;-) -
29 September 2008 - 18:01
Saf:
hahaaa, ik ga u stalke op deze blog annelies:)